Voorbereiding

Voorbereiding

Met een goede voorbereiding is het voor iedereen mogelijk om meerdere etappes van het Pieterpad op één dag te wandelen. Walk for Kika - De Pieterpad Challenge is geen wedstrijd, je loopt lekker op je eigen tempo van stad naar stad ondertussen genietend van de prachtige Nederlandse natuur. Wij helpen jou graag samen met Bever, zodat je volledig voorbereidt aan de start staat!

Training

In aanloop naar het evenement helpen wij jou natuurlijk met tips & tricks. Zowel op het gebied van training als sponsorwerving.


Trainingsschema
Hulp nodig bij het trainen voor Walk for KiKa? Of je nu een ervaren of een beginnende wandelaar bent, het is in beide gevallen van belang om te trainen voor deze sportieve uitdaging. Om jou hierbij te helpen heeft Bever een 6 weken plan opgesteld voor een lange afstand training. Waar wacht je nog op? Beginnen maar!

Wandelen
De beste manier om beter te worden: ga trainen met vrienden en kennissen. Dus bel een vriend of vriendin op en ga samen de prachtige Nederlandse natuur in. Ga langs bij een Bever winkel voor advies op maat voor de perfecte wandelschoen.


Sponsorwerving

Spannend om te beginnen? Niet nodig. Naast een persoonlijke sponsorpagina krijg je veel tools en downloads en hebben wij heel wat succesvolle sponsoracties online staan.

Tips voor sponsorwerven
Sponsorwerven doe je niet alleen. Wij bieden een hoop handvatten waarmee jij gegarandeerd jouw minimale sponsorbedrag haalt.
Ideeën voor sponsoracties 
Je hoeft het wiel natuurlijk niet opnieuw uit te vinden. Daarom delen wij veel succesvolle acties van andere deelnemers.  Belangrijk hierbij is dat je durft te vragen.
Bijeenkomsten 
In de voorbereiding zijn er meerdere bijeenkomsten. Hier krijg je informatie over praktische zaken en over sponsorwerving.

Blaren ⁠ 

De blaar is een gevreesde wandelblessure, en terecht! Hoewel de blaar klein en ongevaarlijk is, kan deze wel je wandeltocht verpesten. Gelukkig zijn blaren gemakkelijk te behandelen en te voorkomen! 🥾⁠💡 Bever heeft de perfecte tips voor jou. ⁠Lees hieronder hoe je een blaar kunt behandelen. 

Stap 1
Steriliseer een naald. Dit kun je doen door hum bijvoorbeeld even in het vuur van een aansteker te houden. 

Stap 2  
Prik de baar op 1 plek door. Je wilt dat de huid verder heel blijft, zodat de kwetsbare huid beschermd is. Het beste is aan de onderkant van de blaar. Zo loopt het vocht er het beste uit.

Stap 3 
Laat al het vocht uit de blaar lopen, bij voorkeur in een schoon gaasje of zakdoek. Doe dit het liefste 's avonds, zodat de blaar kan indrogen voor je weer gaat wandelen.

Stap 4
Plak de blaar af met een blarenpleister, bij voorkeur wanneer de blaar is opgedroogd.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen