VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen

We hebben de meest voor de hand liggende vragen over Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op info@walkforkika.nl

Praktische vragen

Wat is het inschrijfgeld en sponsorbedrag?
Het inschrijfbedrag hangt af van het arrangement dat je kiest. Je kunt kiezen uit:
  • Camping+ arrangement €275,-
  • Camping arrangement €225,-
  • Basic arrangement €150,-
Daarnaast zamel jij minimaal €500,- sponsorgeld in voor kinderen met kanker.
Wat is het verschil tussen edities en etappes?
Het Pieterpad bestaat uit 26 etappes. Tijdens een editie van Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge wandel je meerdere etapes van het Pieterpad op een dag. Daardoor is het een enorme sportieve uitdaging. Tijdens de derde editie wandel je van Coevorden naar Holten, dit is in totaal 68 KM. Tijdens de vierde editie wandel je in 64 KM van Holten naar Braamt.
Wat is de route?
Het Pieterpad is een bestaande wandelroute van Noord naar Zuid Nederland en bestaat uit 26 etappes. Tijdens een editie van Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge wandel je meerdere etapes van het Pieterpad. Daarbij maak je gebruik van de bestaande routes van het Pieterpad. Gedetailleerde routebeschrijving ontvang je uiteraard van ons voor het begin van de editie.
Welke arrangementen zijn er?
Dit is een volledig verzorgd wandelweekend voor KiKa. Zo zijn de bustransfers, bagageservice, ontbijt, lunch, avondeten op zaterdag en campingovernachtingen inbegrepen. Als deelnemer kan je kiezen uit drie verschillende arrangementen:

  • Camping+ arrangement €275,-
  • Camping arrangement €225,-
  • Basic arrangement €150,-
Wat wordt er gedaan met het sponsorgeld?
Het sponsorgeld dat wordt opgehaald met de Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge is bestemd voor Stichting Kinderen Kankervrij. In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 75% naar 81%. KiKa streeft naar 100% genezing van alle kinderen met kanker. Door steeds betere behandelingen krijgen de kinderen bovendien minder last van bijwerkingen en gevolgen. De resultaten van alle onderzoeken zijn veelbelovend. Lees hier alles over KiKa.
Hoe werf ik sponsors?
Als je sponsors gaat werven, is het handig om een plan te maken. Doe hier inspiratie op voor het organiseren van sponsoracties!
Wat regel ik zelf?
Als deelnemer van Walk for KiKa regel jij zelf de reis naar de start- en finishplaats in Holten. Daarnaast neem je een eigen slaapzak en kussen mee en afhankelijk van het arrangement dat je kiest ook een eigen tent. De rest regelen wij voor je, zodat jij volop kan genieten van een volledig verzorg wandelweekend voor KiKa.

Aanmelding & sponsorbedrag

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Je kunt je in principe inschrijven tot een maand voor aanvang van het evenement. Bij de derde editie is dat t/m 12 april 2023. Bij de vierde editie kun je je inschrijven t/m 29 augustus 2023. Dit hangt wel af van de beschikbaarheid van startbewijzen. Daarnaast moet je voldoende getraind zijn en voldoen aan de sponsorvoorwaarden. Wil je meer weten? Stuur een mail aan info@walkforkika.nl

Derde editie - 12 t/m 14 mei 2023
Vierde editie - 29 september t/m 1 oktober 2023
Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen het sponsorbedrag bij elkaar krijgt bij dit soort evenementen. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips op de website. Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken. 

Belangrijk!
Zodra jij je hebt ingeschreven gaan wij kosten maken voor reserveringen, tickets en overnachtingen. Die kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je onverhoopt om wat voor reden ook niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.
Is het mogelijk om na mijn inschrijving mijn gegevens te wijzigen?
Je kunt je (team)naam, (team)foto, (team)motivatie of andere persoonlijke gegevens na inschrijving heel eenvoudig wijzigen. Log in op de website, ga naar je persoonlijke sponsorpagina en klik op ‘bewerk pagina’. Belangrijk: stel hier ook de organisatie van Walk for KiKa hiervan op de hoogte via info@walkforkika.nl

Sponsoring

Hoe werf ik sponsors?
Als je sponsors gaat werven, is het handig om een plan te maken. Doe hier inspiratie op voor het organiseren van sponsoracties!
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonlijke gegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Kan ik ook sponsors uit het buitenland werven?
Natuurlijk! Zij kunnen betalen via de website met een creditcard. Daarnaast kunnen sponsorbedragen vanuit het buitenland overgemaakt worden op de rekening van Walk for KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge is dit: >IBAN NL84 INGB 0652 0402 68  >BIC INGBNL2A. Het rekeningnummer is: 652040268. Let op: zorg dat de betaling onder vermelding gaat van Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge + de naam van de deelnemer of het team dat je sponsort.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij online sponsoring kiest voor sponsoring als organisatie/bedrijf dan ontvang je automatisch een PDF-bestand met de factuur bij de bevestigingsmail.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Bij een automatische incasso en betaling via creditcard betaalt de sponsor 0,50 cent administratiekosten. Bij iDeal is dat 0,35 cent. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Ons doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Omdat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring. 
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge naar toe?
De netto opbrengst van Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Sinds juni 2019 is het Máxima voor Kinderoncologie in Utrecht geopend. Hier werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Klik hier voor meer informatie over KiKa.

Betrokken organisaties

Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic en Run for KiKa Marathon. Bij Emolife Event werken zeer gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.
Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.
Wat/wie is Emolife, de organisatie verantwoordelijk voor Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge?
Emolife is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Walk for KiKa - De Pieterpad Challenge aan Stichting Kinderen Kankervrij. Andere geslaagde fondsenwervende evenementen van The Event Foundation zijn Tour for Life, Duchenne Heroes, en Run for KiKa (hardloop events in Nederland).

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen